Médiapiac interjú a Kutatási konferenciáról 2017.03.18.

Jó néhány éve rendezi meg a Médiapiac és a hazai marketingkutatási szakma vezető szereplői közösen a Kutatás konferenciát. Nincs ez másképp idén sem. A témákról Géczi Tamás szakmai igazgatót kérdeztük. Ami előre elárulható: idén még nagyobb figyelem esik a megbízóra. A beszélgetés elsőként a 90.9 Jazzy Rádióban hangzott el 2017. március 18-án. Ide kattintva hallgathatja meg a teljes interjút.

Médiapiac interjú a marketing Mood Barometer kutatásról 2016.11.19.

A Médiapiac és az Inspira Research ötödször mérte fel Marketing Mood Barometer kutatásában, hogyan gondolkodnak a marketingesek, milyenek a költési várakozásaik, és mely marketingeszközökben hisznek a leginkább. A beszélgetés elsőként a 90.9 Jazzy Rádióban hangzott el 2016. november 19-én. Ide kattintva hallgathatja meg a teljes interjút.

Reklámtorta: A Hatékony Kommunikáció Napja - 2015.10.05. - tv2.hu/mokka

Youtube videó

Médiapiac interjú Géczi Tamással, Hoffmann Márátval és Kozák Ákossal. 2015.05.03.

Nemrégiben zajlott a piackutató szakma legnagyobb hazai eseménye, a Kutatás 2016 konferencia. Ennek tanulságairól, a szakma előtt álló kérdésekről és feladatokról beszélgettünk a TNS Hoffmann, az Inspira Research és a GfK Hungária első embereivel. A beszélgetés szerkesztett formában elsőként a 90.9 Jazzy Rádióban hangzott el május 3-án.
Ide kattintva hallgathatja meg a teljes interjút.

Médiapiac interjú Géczi Tamással és Hoffmann Márátval. 2015.01.12.

Milyen évet zárt a marketingkutató piac 2015-ben, és mire számíthat idén? Mi az, ami az ügyfeleket inspirálja, és mi az, amit unnak? Milyen az intelligens kutatás? Többek között erről beszélgettünk Hoffmann Mártával, a TNS Hoffmann ügyvezető igazgatójával és Géczi Tamással, az Inspira Research alapító-ügyvezetőjével. A beszélgetés szerkesztett formában elsőként a 90.9 Jazzy Rádióban hangzott el.
Ide kattintva hallgathatja meg a teljes interjút.

Bízza a betegre! (?)

Avagy mi befolyásolja egy OTC gyógyszer választását?

A vény nélkül kapható tabletták választása során egy folyamatosan aktuális kérdést jelent, vajon a fogyasztót mi befolyásolja döntésében, milyen tényezők játszanak jelentős és kevésbé fontos szerepet ebben a folyamatban. Cikkünkben ezt a kérdést igyekszünk körbejárni néhány aktuális piackutatás eredményeinek tükrében.

20191211_Gyógyszerészet_OTC választás

„Tavaly ősszel a mentes termékekről készítettünk kutatást a Store Insider magazin elődjének, az Élelmiszer szaklapnak. Akkor és ezúttal is érdekes, tanulságos adatokat kaptunk” – szögezte le Dörnyei Otília Inspira Group Consumer & Retail directora. Az idén tavasszal végzett kutatásban, arra voltunk kíváncsiak, hogy mit jelent a magyaroknak az egészségtudatosság és az egészséges életvitel. Tényleg létezik-e a magyarok körében az egészségtudatosságra törekvés jelensége, vagy csupán egy médiahype részesei vagyunk mindannyian? – ennek felderítésére készült ez a friss, megbízható, reprezentatív piackutatás.
A teljes cikk a ide kattintva érhető el.

Inspira Group bejelentette piackutatással kapcsolatos innovációit

Inspira Research Group ügyfélreggeli – 2019. június 11.

Három innovatív fejlesztésünket mutattuk be ügyfeleinknek a múlt heti, telt házas rendezvényünkön:

– egy, a kutatási piacon egyedülálló, videó alapú adatfelvételi megoldás fejlesztését

– egy, az Inspira – Synetiq közös együttműködésén alapuló reklámdiagnosztikai módszertant

– egy innovatív, automatizáláson alapuló kutatási rendszer (VOKS) első elemeként a mobiltelefonra optimalizált webapp segítségével történő vevőelégedettség-mérési kutatási rendszert.

A következő hetekben ezekről a fejlesztéseinkről részletes bemutatóanyagot teszünk közzé.
Addig is a Kreatív Online oldalán megjelent sajtócikkben olvashatnak bővebben az eseményről és az eseményen bemutatott fejlesztésekről.

Márkamonitor konferencia

Felelős márkaépítés az egészség/gyógyszeriparban
2019. május 29-én került megrendezésre a Márkaépítés konferencia, amelynek vezérfonala a fenntarthatóság, magában foglalva a „sustainability” klasszikus fogalmán túl a stratégiai gondolkodást, az innovációt, a márkák fenntartható fejlődését meghatározó tényezőket. Az Inspira Healthcare piackutató ügynökség segítségével az FMCG szektor mellett idén az egészség/gyógyszer iparág is külön termet kapott.

A teljes cikk ide kattintva érhető el:  20190903_Inspira_Márkamonitor konferencia

Lehetőségek és veszélyek az online egészségügyi tájékozódásban

Az Inspira Research szeptemberben végzett kutatása szerint komoly bizalmi válság érzékelhető az egészségügyi információszerzés tekintetében, legyen szó online vagy egyéb csatornákról. Sajnos ebben a képben a szakma sem áll túl jó helyen, de talán „öröm az ürömben”, hogy a patika iránti bizalom relatíve

Inspira_Lehetőségek és veszélyek az online egészségügyi tájékozódásban